Τρίτη

Θεωρώντας τον κόσμο διαφορετικά


    Ήρθε η ώρα να πάψουμε να συνθηκολογούμε γύρω από το τι είναι άσχημο, να λέμε τι δεν μας αρέσει, τι δεν μας κάνει, πως θα θέλαμε να είναι κάτι άλλο. Αυτό το "άλλο" έχει όνομα για το καθένα απο εμάς, έχει σχήμα και μορφή, είναι μια είκονα, μια ιδέα, ένα όραμα. Είναι αυτό που θέλουμε να γίνει, έτσι όπως εμείς το έχουμε φανταστεί.
    Ο καιρός των παρεμβάσεων και των διορθώσεων ξεπεράστηκε, ήρθε η στιγμή της δημιουργίας, της υλοποίησης των νέων ιδεών, της εικόνας του κόσμου όπως τον θέλουμε εσύ κι εγώ. Πρέπει να σταματήσουν οι φόβοι, οι αμφιβολίες της προσωπικής μας γνώμης.
    Στην αντίπερα όχθη έχουν καταλάβει τα σημεία των καιρών και προσπαθούν σε αυτή την περίοδο της πενίας να διαμορφώσουν την εικόνα του κόσμου έτσι όπως την έχουν εκείνοι φανταστεί. Ώστε μέσα από την εξαθλίωση να προκύψουν οι συνθήκες της δικής τους πραγματικότητας.

    Κι εδω έρχεται η δική σου υποχρέωση, να προβάλλεις αντίστοιχα τον δικό σου κόσμο, τα δικά σου όνειρα, τις προσωπικές σου ελπίδες για τα σύνορα αυτού του τόπου. Πρέπει να ξεπεραστούν οι ντροπές για τα πιθανά λάθη της θεώρησης σου.
    Κάθε ιδέα πλασμένη από σένα έστω και ατελής διέπεται από τις αρχές και τα πιστεύω σου. Βγες έξω, κοινώνησε την στους υπόλοιπους, επεξεργάσου την, άκουσε τους άλλους.
    Υποχρεούμαστε επιτέλους να δώσουμε το στίγμα μας σε αυτή την εποχή. Δε γίνεται να αφήσουμε άλλο τη δική μας γειτονιά να την φτιάχνουν στα δικά τους μέτρα. Γιατί στο τέλος θα μοιάζει με φυλακή που κλείσαμε τους εαυτούς μας μέσα.



"Η ζωή είναι ένα χάρισμα. Είναι ένα χάρισμα που μας δίνεται μια φορά. Μια φορά! Και πρέπει να το χαρούμε, πρέπει να το δωρίσουμε, πρέπει να το ζήσουμε!", Χρόνης Μίσσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: