Δευτέρα

Ανέλπιδα όνειρα

Στις πιο απρόσμενες ώρες έρχονται τα πιο απρόσμενα συναισθήματα. Αίσθημα, αρέσκεια ή πόθος με τέτοια ένταση ώστε να μην σου δώσουν περιθώριο σκέψης. Κι εσύ τα δέχεσαι άκριτα και άθελα, ονειρευόμενος τα πιο τέλεια ενδεχόμενα, τα πιο ωραία μελλούμενα.
Κι έρχεται σε μια στιγμή, η απλή και ξεκάθαρη απόρριψη του κόσμου που με χαρά είχες δημιουργήσει στο δικό σου μόνο μυαλό, στην δική σου ιδιωτική σκέψη. Εκρυγνύεται απροειδοποίητα σαν βόμβα, της οποίας το χρονόμετρο ήξερες βαθιά μέσα σου πως είχε ήδη αρχίσει, διαλύοντας τα όνειρα στη μαγική σφαίρα που ο ίδιος είχες προφητέψει.
Ας αποτελέσει αυτό μάθημα και συμβουλή για την επόμενη φορά που θα δεις κάποιο άτομο το οποίο θα κεντρίσει την προσοχή και θα διεγείρει τις αισθήσεις σου. Μη νιώσεις απογοήτευση, μη θυμώσεις με τον εαυτό σου. Η ζωή δεν φτιάχτηκε για σένα, οι κινήσεις στο σκάκι της θα αποδειχτούν λανθασμένες εως ότου πετύχεις τον σωστό συνδυασμό και επιφέρεις την τελική νίκη.
Όμως το ξέρεις χωρίς να το γνωρίζεις ακόμα, πως ποτέ δεν θα υπάρξει τελευταία φορά για την λύπη των ανεκλήρωτων επιθυμιών σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: